Dagens träning!!

Drog ju som sagt på dressyrträning idag för Anna Edin Axelsson. Vi var på fjällsta gård som bara ligger ca 20 min skrittavstånd från Brunnby så det var en perfekt sträcka att skritta dit och sedan skritta av tillbaka. Han har aldrig vart där förut så han var lite spänd när vi skrittade in på gården. Tur att han hade en annan häst som sällskap. Väl inne i ridhuset så fann han sig väldigt snabbt och jag kunde börja värma upp tills Anna kom!

Idag så jobbade vi mycket med skänkelvikning och öppna från spåret, både åt höger och vänster. För att kunna detta så behöver man gå lite innanför spåret så att man har utrymme att göra till exempel öppna mot väggen också. Det viktiga med den här övningen är att punkten ryttaren sitter på alltid ska gå i samma spår. Bog, hals och bakdel behöver ju röra sig utanför "rälsen" för att kunna göra rörelserna, men man ska inte vingla fram och tillbaka från spår till spår. Vi gjorde detta först fem och fem. Alltså att vi först red tex höger öppna fem steg, sedan rakrikta fem steg, sedan kanske vänster skänkelvikning i fem steg, sedan rakrikta fem steg osv. Vilket rörelse man vill göra är upp till en själv, det viktiga är att man rakriktar mellan varje rörelse och att man är kvick och inte ligger i skänkelvikning hela långsidan utan att det verkligen ska vara fem steg av varje rörelse. När vi hade kommit in i det mest så körde vi på tre och tre. Då gällde det att bli ännu kvickare!!

Chlorran gick jättebra idag. Han var säkert glad över att han fick ha knoppar också ;) Han förstod snabbt vad det var han skulle göra och speciellt travarbetet gick bra! I galoppen vart han skitstark och aning tung i början. Det vart skitsvårt att påverka honom och det kändes mest som att han accelererade hela tiden. Precis när jag hade fått aningen bukt på det så såg han en vild hingst utanför fönster och blev riktigt på tårna, så då fick jag börja om lite från början igen... Men, men, sånt som händer. Det är var ju bra att det hände på träning så att jag kunde få hjälp där och då av Anna, så att jag vet vad jag ska göra nästa gång han blir så.

Jag är väldigt nöjd med dagens träning och det känns som att jag verkligen fick ut någonting av det. Nu har jag saker att öva på :D

Hästarna | | Kommentera |
Upp